Αθήνα: (210) 778.2401 - Βασ. Σοφίας 84 | Θεσσαλονίκη: (2310) 226.531 - Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή

Εξετάσεις ECDL Standard

Εξετάσεις και σχετικές Διαδικασίες
Οι εξετάσεις διενεργούνται από το Ίδρυμα ECDL και είναι πιστοποιημένες κατά ISO 9001. Εποπτεύονται από ειδικό σώμα Επιτηρητών και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς και η ταυτοπροσωπία  του υποψηφίου/εξεταζόμενου.

Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις εφόσον θεωρεί ότι έχει καλύψει γνωστικά την εξεταστέα ύλη του Πιστοποιητικού ECDL όπως αυτή περιγράφεται. Ο τρόπος εκπαίδευσής του είναι στα πλαίσια της δικής του επιλογής. Οι εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού διενεργούνται αποκλειστικά στα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL.

Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης του πιστοποιητικού σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο και να την ολοκληρώσει σε οποιοδήποτε άλλο κέντρο της επιλογής του είτε αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ο υποψήφιος προκειμένου να αποκτήσει το Πιστοποιητικό ECDL Express/Progress θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1
Αρχικά, επιλέγετε από τη λίστα των Πιστοποιημένων Εξεταστικών Κέντρων ECDL εκείνο που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Βήμα 2
Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτείτε από το Εξεταστικό Κέντρο μία Ηλεκτρονική Κάρτα Δεξιοτήτων (e-skills card).Στην Ηλεκτρονική Κάρτα Δεξιοτήτων αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία σας, όλες οι ενότητες στις οποίες θα εξεταστείτε καθώς και εκείνες οι ενότητες όπου μπορείτε να πιστοποιηθήτε στο μέλλον . Με την έκδοση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Δεξιοτήτων καταγράφεσθε αυτόματα ως υποψήφιος/α για το ECDL και μπορείτε να παρακολουθείτε το ECDL προφίλ σας στον παρακάτω σύνδεσμο profile.ecdl.gr. Για να παρακολουθείτε το ECDL profile σας θα χρειαστεί πρώτα να εργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αφού καταχωρήσετε τα απαραίτητα στοιχεία (Ημερομηνία Γέννησης, Αριθμός Κάρτας & email). Μετά από κάθε επιτυχή εξέταση συμπληρώνεται αυτομάτως αντίστοιχα η Ηλεκτρονική Κάρτα Δεξιοτήτων.

Βήμα 3
Πρέπει κατόπιν να παρουσιαστείτε στις προγραμματισμένες εξετάσεις στο Εξεταστικό Κέντρο που έχετε επιλέξει κρατώντας ένα έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Βήμα 4
Εφόσον η εξέταση είναι επιτυχής θα συμπληρωθεί αντίστοιχα αυτομάτως και η Ηλεκτρονική Κάρτα Δεξιοτήτων σας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχετε δικαίωμα να επαναλάβετε την εξέταση όσες φορές επιθυμείτε.

Βήμα 5
Όταν ολοκληρώσετε με επιτυχία και τις τρεις (3) ενότητες, αποστέλλεται από το Εξεταστικό σας Κέντρο στην ECDL το αίτημα για έκδοση πιστοποιητικού Profile για τις ενότητες που ολοκληρώσατε και με την παραλαβή των Πιστοποιητικών γίνεστε πλέον κάτοχος του ECDL Profile (στις ενότητες του πακέτου Express για τον ΑΣΕΠ).

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να συνεχίσετε και να εξεταστείτε  σε οποιεσδήποτε από τις υπόλοιπες ενότητες, δεν χρειάζεται επανέκδοση Κάρτας δεξιοτήτων και προοδευτικά μπορείτε να γίνετε κάτοχος ολόκληρου του ECDL Standard ή Advanced.

ECDL Express: Τρόπος Εξέτασης
Στο πλαίσιο της εξέτασης της πρώτης και της δεύτερης ενότητας του ECDL Express (Επεξεργασία Κειμένου και Υπολογισικά Φύλλα), οι εξετάσεις γίνονται με την χρήση των πραγματικών εφαρμογών (MS Word και Excel).Η διόρθωση γίνεται αυτόματα μετά από επικοινωνία με το κεντρικό σύστημα εξετάσεων της ECDL.
Το σύνολο της εξέτασης διαρκεί 45΄και αποτελείται από 36 πρακτικές ερωτήσεις. Το ποσοστό επιτυχίας για την κάθε ενότητα είναι το 75/100.

Στην τρίτη ενότητα (Διαχείριση Πληροφοριών & Επικοινωνίες) χρησιμοποιείται μια προσομοίωση των προγραμμάτων Internet Explorer και του Microsoft Outlook, ούτως ώστε να μην είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Ιnternet. Και σε αυτή την περίπτωση, διόρθωση γίνεται αυτόματα μετά από επικοινωνία με το κεντρικό σύστημα εξετάσεων της ECDL.